به گزارش یزدفردا: دکتر علی فاتحینیا ضمن تشریح توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو، گفت: با آغاز فصل گرم سال احتمال ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو (CCHF)افزایش پیدا میکند لذا رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری از اهمیت بالایی جهت جلوگیری از ابتلا به آن برخوردار است و این بیماری با رعایت اصول بهداشتی شامل سمپاشی بدن دامها، ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، روش های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان پرهیز از کشتار دام در محلهای غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی قابل کنترل است.
وی ادامه داد: فرآیند پیشسرد در کشتارگاههای استان انجام میشود به این صورت که لاشه دام پس از ذبح به مدت ۲۴ ساعت در درجه حرارت چهار درجه سانتیگراد نگهداری و سپس روانه مراکز عرضه می شود این روند باعث از بین رفتن ویروس تب کریمه کنگو و بسیاری از عوامل بیماری زای دیگر میشود.
فاتحینیا اضافه کرد: با توجه به این که ویروس تب کریمه کنگو حساس به حرارت است، بنابراین پختن گوشت باعث از بین رفتن آن خواهد شد لذا به افراد توصیه میشود از خوردن گوشت و جگر خام و نیم پخته پرهیز کنند.
وی تأکید کرد: علائم این بیماری در انسان نیز شامل تب، لرز، گیجی، حالت تهوع، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور، سردرد شدید، درد چشم، خونریزی زیرجلدی و در نهایت مرگ است. البته این بیماری در دام فاقد علائم بالینی بوده و صرفأ یک تب موقتی در دام ایجاد میکند و بر اساس علائم ظاهری قابل تشخیص نیست.
فاتحینیا ادامه داد: افرادی که دارای سابقه گزش کنه، تماس با دام زنده و ترشحات خونی فرآوردههای خام دامی که علایم فوق را مشاهده میکنند، باید در اسرع وقت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند تا تحت معالجه قرار گیرند.
این مسئول اظهار کرد: با رعایت موارد بهداشتی همچون استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خرد کردن گوشت، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت اصول ایمنی کار به منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز دام، انجام سمپاشیهای ادواری دام و جایگاه نگهداری دام، جمعآوری کود و فضولات دامی و خارج کردن از دامداری، کشتار دام در کشتارگاههای مجاز، تهیه گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه و نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ ساعت و جگر ۴۸ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال، راهکارهای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو به شمار میرود.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 16,آوریل,2025